Persbericht DD 09-10-19
PLAN-B tijdens DDW. If not HERE, then WHERE?

Eindhoven, 9-10-19

Van 19 t/m 27 oktober pakt PLAN-B, de ruimte voor creatieve ondernemers, uit met werk van 20 ontwerpers uit heel Nederland. De thema-expositie If not HERE, then WHERE?, onder curatorschap van ontwerper Kiki van Eijk, onderzoekt en toont de relatie tussen maakproces en locatie.

Expositie
Wat is de rol van plaats en omgeving in het werk van ontwerpers? Welke invloed hebben die factoren op de maker, en waaraan zie je dat terug? If not HERE, then WHERE? geeft antwoorden vanuit meerdere disciplines binnen de ontwerpwereld. Er is onder meer productontwerp, social design en grafische vormgeving te zien. De expositie is gratis toegankelijk gedurende de gehele Dutch Design Week.
 
Exposanten
If not HERE, then WHERE? werd samengesteld en gecureerd door Kiki van Eijk, ontwerper en huurder binnen PLAN-B. Zij strikte onder meer Klaas Kuiken, Ward Wijnant, Floris Hovers, Cor Unum, Erik Stehmann, Mieke Lucia, Lenneke Wispelwey en Lucas & Lucas. Deze en andere ontwerpers zullen hun nieuwste werk en ideeën presenteren – met extra aandacht voor de plaats waar die tot stand gekomen zijn.
 
Place to be
Speciaal voor de gelegenheid opent PLAN-B de vierde verdieping van het pand van de voormalige Philipsfabriek aan de Hurksestraat. Na afloop van het evenement komen de ruimtes vrij voor verhuur (in totaal 1900m2). Er zijn verschillende units beschikbaar, in grootte variërend van 21 tot 80 m2. Voor meer info kan contact worden opgenomen met PLAN-B.
 
De ruimte voor creatieve ondernemers
PLAN–B (sinds 2014) is het huis van creatieve ondernemers en start-ups, kunstenaars en ontwerpers onder 1 dak en op 16.530 m2. Ze huren er tegen een betaalbare prijs een werkruimte en krijgen volop ruimte en kansen om hun plannen uit te voeren.
 
De missie van PLAN-B is een klimaat te scheppen waarin creatieve ondernemers optimaal kunnen opereren, om zo in Eindhoven een plek te creëren waarin professionals elkaar vooruithelpen en iedereen het beste uit zichzelf haalt.

--
Voor de redactie, niet ter publicatie:

 
Neem voor meer informatie over PLAN-B, de expositie tijdens Dutch Design Week en de verhuur van werkruimtes contact op met Anne Veenstra (06-450 80 404) of Nikita Hurkmans (06-202 99 118), ddw@plan-b.nlinfo@plan-b.nl
 
PLAN–B
De ruimte voor creatieve ondernemers
Hurksestraat 19
5652 AH Eindhoven
www.plan-b.nl
www.plan-b.nl/ddw
@planbeindhoven
 
IF NOT HERE, THEN WHERE?
Dutch Design Week
19-27 oktober 2019
 
Exposanten:
Cor Unum Ceramics
Eigengijs & Jordie Rovers
Floris Hovers
Fototypo
Jessica den Hartog
Joost van Bleiswijk & Kiki van Eijk
Jordan Artisan
Klaas Kuiken & Charley Reijnders
Lucas & Lucas
Memories to Keep
Orange or Red
Realiteitbureau
Rode Stormvogel
Studio Annebet Philips
Studio Erik Stehmann
Studio Kars + Boom
Studio Lenneke Wispelwey
Studio Mieke Lucia
Studio Roex
Sweet Chemistry
Tijn van Orsouw
VRIENDEN
Ward Wijnant