Vrijheids-
maaltijd
Op 5 mei is het Bevrijdingsdag…
en vanuit Proefveld (en het Nationaal Comité 4 en 5 mei) wordt dit jaar de Vrijheidsmaaltijd georganiseerd. Het idee van de Vrijheidsmaaltijd is dat op 5 mei in heel Nederland iedereen met elkaar een maaltijd deelt. Aan lange tafels om verhalen over vrijheid uit te wisselen en te vieren dat we in vrijheid met elkaar leven. Helaas kunnen zulke lange tafels niet doorgaan door corona, dus is de Vrijheidsmaaltijdsoep in het leven geroepen! Er is een landelijke soep geproduceerd, zodat heel Nederland op 5 mei toch gezamenlijk kan eten. De soep is gemaakt door de bekende chef Yvette van Boven en het iconische blik ontworpen door Parra. Op verschillende plekken in Eindhoven, waaronder bij PLAN-B en SUBBAR (onze eigen in-house horeca) kunnen mensen een blik Vrijheidsmaaltijdsoep ophalen. Ook kan je ter plekke een kom soep kopen om op te eten. Kijk op www.proefveld.nl voor meer informatie!